TSK Mehmetçik Vakfı

Fantastik Canavarlar 1 (2016) "Büyü Kapısı Yeniden Açıldı!"

cfantastik
Filmin Orijinal Adı: Fantastic Beasts and Where to Find Them
Filmin Türü: Fantastik ve Macera
İMDB Puanı: 8,5 / 10 

   Alahomora! 5 Yıl sonra yeniden büyü dünyasına adım atmaya ne dersiniz? Fantastik Canavarlar filminin çıkacağını duyduğumda cevabım kesinlikle evet olmuştu. Bugün çok uzun bir süredir beklediğim bu güzel filmi izlemiş bulunmaktayım. Yazımı şaşırtı bozmadan yazmaya çalışacağım. Yani filmdeki sahnelerden uzun uzadıya bahsedip canınızı sıkmayacağım. Nitekim belki içinizden bu büyülü dünyaya gidecek olanlar vardır. Onların şaşkınlıklarını engellemeyelim değil mi?

Merhaba Yeni Bir Dünya..

   Rowling ablamız Harry Potter evreninden daha geniş bir evreni göreceğimizi söylediğinde en fazla ne kadar şaşırabiliriz demiştim. Demez olaydım. Bu kadının kafasında ne var böyle. Kafasında sanki milyonlarca ev cini durmadan çalışıp yeni hayaller üretiyor. Açıkçası daha ilk filmden beni heyecanlandırmayı başardı. Evet ilk film. Son habere göre Fantastik Canavarlar bir seri olacak tıpkı Harry Potter gibi. Hem de 5 adet filmi çıkacak. Bu haber bende acaba suyunu mu çıkaracaklar endişesi yaratsa da daha ilk filmden bu endişemin yersiz olduğunu gördüm. Fantastik Canavarlar bizi yeni bir büyü dünyasına taşıyor ve bu büyü dünyası emin olun Harry Potter dünyası kadar gizemli.

Mizah Daha Fazla Mizah

   Harry Potter filmlerinde -özellikle son filmlerinde- komedi unsurları iyice geri plana itilmişti. Bu tür filmlerde düşük düzeyde de olsa komik sahnelerin olması bence güzel bir durum. Fantastik Canavarlar bunu tam kıvamında karşılıyor. Ne tiskindirecek kadar komik  ne de bayacak kadar ciddi. İkisinin dengesini tam ayarlamışlar diyebilirim. Umarım bu şekilde devam ederler. Tamam büyü büyü bir yere kadar biraz da gülelim değil mi?

Gerçekten Fantastik Bu Canavarlar

   Aslında canavar demek ne kadar doğru bilemiyorum. İçlerinde canavar olamayacak kadar şirin olanları da var. Ama başa bela oldukları kesin. Nitekim film bu baş belası üzerinden yürüyor. Yan taraftan ise asıl konu olan Grindelwald işleniyor. Grindelwald bu serinin kötü adamı diyebiliriz. Bir Lord Voldemort olabilir mi? Onu ilerleyen filmlerde göreceğiz. Bu arada Grindelwald karakterini devam filmlerinde Johnny Depp canlandıracak. Ama devam filmlerinde! Bu gerçekten güzel haber. Büyü dünyasında Johnny Depp'i görmek mutluluk verici.

Sağlam Başlangıç

   Genel olarak Fantastik Canavarlar filmi sağlam bir adım atmış diyebilirim. Devam filmleri için umut verici. Filmde ara ara Harry Potter evreninden tanıdık sözcükler duymak bile hoş bir durum. Artık sır değil devam filmlerinde Harry Potter evreninden kopup gelecek olan Dumbledore'u görmeyi şimdiden heyecanla bekliyorum. Bu ilk film heyecanımı ikiye katladı diyebilirim. Bence eğer meraklıysanız bu büyü dünyasının kilidini açıp içeriye girin ve yeni, kocaman evrenin tadını çıkarın.

   "Muziplik Tamamlandı.."




Fragman:


Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkürler. Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.

Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

2 yorum:

  1. Fantastic Beasts filmini şimdilik fragmanlarından izledim. Ve Eddie Redmayne'ı rolünde sevdim. Yorumdaki güzel haber yeni bir dünyanın yapılanmış olması. Ama bu dünyada anladığım kadarıyla çocuklardan değilde büyüklerden bahsediliyor. Bir de canavarlar vad tabi ki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz daha büyüklerin evreni burası. Canavarların bir kısmı ise tatlı. Eddie Redmayne karakteri bana göre çok güzel canlandırmış. İyi ki onu seçmişler. Ilginiz için Teşekkür ederiz :)

      Sil