TSK Mehmetçik Vakfı

Evcil Hayvanların Gizemli Yaşamı (2016) "Şirin Tavşancık"

hayvanevcil
Filmin Orijinal Adı: The Secret Life of Pets
Filmin Türü: Animasyon, Komedi
İMDB Puanı: 6,6 / 10 

   İşte oturup ailece keyifle izlenecek bir animasyon daha. Bu sefer konumuz bize daha yakın. Dostlarımızla ilgili. Evcil ve evcil olmayan hayvanlarla ilgili. Onlar bizim dostlarımız. Onlar bizim kedimiz, köpeğimiz, kuşumuz, tavşanımız, yılanımız, timsahımız... Bu liste uzayıp gider. Kedisiyle ve köpeğiyle birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde bu animasyonu mutlaka çocuklarımıza izletip onlara hayvan sevgisi aşılayabiliriz. Neyse nutuk atmayı kesip filmle ilgili konuşalım biraz. Yazımda şaşırtı kaçıran olabilir o yüzden baştan uyarayım.

Dağdan Gelip Bağdakini Kovmak

   Max adlı köpek dostumuzun Katie adlı insan sahibiyle güzel bir birlikteliği var. Adeta ikisi birbirini tamamlıyor. Yani Max öyle diyor. Bana kalırsa alakası yok da neyse. Bu ikisi oyunlar oynuyor eğleniyor güzel vakitler geçiriyor. Bu ütopik durum Duke adlı diğer köpeğin Katie tarafından barınaktan alınıp getirilmesiyle değişiyor. Bu köpek minik Max karşısında bir aslan gibi kalıyor. İri fazlasıyla iri. Tabii Max bu iri cüsse karşısında ne yapacağını bilemiyor. Kısa süreli bir düşmanlık başlıyor. Fakat bu durum bir yere kadar sürüyor. İki köpek bir şekilde birlikte baş başa bir maceraya atılıyorlar. Bu macera üzerine şekilleniyor filmimiz.

A.E.H.Ö (Atılan Evcil Hayvanlar Örgütü)

   Düşünsenize sokaklara atılmış, terk edilmiş evcil hayvanlar yer altı örgütü kuruyorlar. Niyetleri evcil hayvan sahiplerini dolyısıyla insanları yok etmek. Liderleri ise psikopat şirin görünümlü bir tavşan. Bu gerçekten söylerken bile beni güldürüyor. Tavşanımızın ismi Snowball. Ben bu tavşanı çok sevdim. İki köpeğimizin yolu bir şekilde Snowball ile kesişiyor. Sonra aralarında bir takım gerginlikler yaşanıyor. O psikopat Snowball gerçek yüzünü gösteriyor. Fakat yine de hayvan hayvana sahip çıkıyor abi. Bu arada Ricyk'i anmadan etmeyelim. Örgütte büyük kahramanlıkları olan ördek Ricky huzur içinde yat kardeşim.

The Secret Life of Pets

Ve Diğerleri

  Max ve Doke atıldığı macerada yalnız değil. Onların arkasından diğer evcil arkadaşları da geliyor. Mesela şirin köpek Gidget. Şirin dediğime bakmayın siyah kuşak sahibi kendisi. Bir de tombul kedi Chloe var. Tipik bir kedi. Kendi keyfine bakan, yemekten hoşlanan... Ha bir de Tiberius var. Sahi bir adam apartmanın çatısında neden bir kartal veya şahin her neyse besler ki? Garip. Tiberius pek de evcil değil fakat o yönde ilerliyor.

Seslendirmeler

   Animasyonları Türkçe dublajlı izleme taraftarıyım. Zaten genelde dublajları çok güzel oluyor. Bunda da öyleydi. Güldür Güldür programından tanıdığımız Alper kul ve Çağlar Çorumlu iki köpeği seslendirmişti. Bunun dışında Deadpool seslendirmesiyle milletin gönlünde taht kuran Harun Can, piskopat tavşan Snowbal'ı seslendirmişti ve çok iyiydi. Chloe seslendirmesini Gözde Okur yapmış ve o da gerçekten iyiydi. Kısacası seslendirmeler hiçbir şekilde sırıtmıyordu.

   Özet olarak Evcil Hayvanların Gizemli Yaşamı animasyonu şöyle oturup çoluk çocukla izlenecek eğlenceli bir iş olmuş. Belki bir Kayıp Balık Nemo veya Arabalar değil fakat özellikle çocuklara hayvan sevgisi aşılamak adına güzel bir girişim olabilir.



Fragman:



               Yazımızı Okuduğunuz İçin Teşekkürler. Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir.
Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

2 yorum:

  1. Evcil hayvanların gizli yaşamı animasyonunu izledim, içinde cocuklarin sevecegi aksiyonun yanında hayvan sevgisi konusunda çıkarılacak derslerde bulunuyor.
    Filmi Türkçe seslendirmeli izlemek isterdim, seslendirmesini merak ediyordum ama altyazılısı nasip oldu.
    Snowball tam psikopat. Tavşan beslemek istersek aklima gelir ve iki kere düşünürüm herhalde:))

    YanıtlaSil
  2. Animasyon filmlerini izlemenin her yaşta keyifli bir aktivite olduğunu düşünenlerdenim.Önerilerinize mutlaka göz atacağım.Güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil