TSK Mehmetçik Vakfı

Batman Daima (1995) "Gerileme Dönemi"

daima-batman
Filmin Orijinal Adı: Batman Forever
Filmin Türü: Aksiyon, Macera, Suç ve Fantastik
İMDB Puanı: 5,4 / 10 
Yönetmen: Joel Schumacher
Oyuncular: Val Kilmer, Nicole Kidman, Jim Carrey
Süre: 121 Dakika

    Batman filmleriyle ilgili yazılarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Daha önceleri Tım Burton abimizin yaptığı ve Batman'i şaha kaldıran 1989 ve 1992 Batman filmlerinden bahsetmiştik. (Tarihlerin üzerine tıklayarak o filmlerle ilgili yazılarımıza ulaşabilirsiniz.) Şimdi ise Joel Schumacher tarafından yapılan daha doğrusu yapılmaya çalışılan iki devam filminden bahsedeceğiz. Bu yazımızın konusunu ise bu iki devam filmin ilki yani 1995 yılında yapılan Batman Daima filmi oluşturacak. Neyse daha fazla uzatmayalım. Girişelim pardon girelim konuya.

Batman'in Çöküşü

    İşte koca filmi bu başlıkla özetleyebiliriz. Tım Burton abimiz gidince (ismi bu film jeneriğinde yapımcı olarak geçiyor ama etkisi sıfır) Batman adeta mermiye kafa atıyor. Schumacher adlı dayı Batman'i öyle bir yorumluyor ki tamamen rezillik. Nereden başlasak bilmiyoruz. O saçma sapan Gotham'dan mı yoksa yakışıksız yeni Batman'den mi... Önceki filmlerde Batman'i canlandıran Michael Keaton abimiz rolü bırakmış yerine yakışıklı oyuncu Val Kilmer abimiz gelmiş. Tamam bak adam Allah var yakışıklı Batman olmaya da gayet elverişli. Fakat filmde Batman öyle bir işleniyor ki biz Val Kilmer abimizden bile tiskiniyoruz düşünün yani.

daimabatman1

    Joel Schumacher dayımız Batman'in karşısına ne kadar çok kötü çıkarırsam o kadar iyi olur diye düşünmüş olacak ki Batman'in evrenindeki en sağlam iki düşmanını aynı anda öne sürmeye cesaret etmiş. Kim bu düşmanlar? İki surat Harvy Dent ve Bay Bilmece. Bu ne cesarettir yiğidim. Seni tanımak istemezdik. Senin bu yaptığını Cristopher Nolan reis de yapmaya çalıştı. Fakat o çok akıllıca yaptı. Ama sen olaya "Eee düşmanımın düşmanı dostumdur." basit mantığıyla yaklaşmışsın ki filmim neden beğenilmedi diye hiç boşuna düşünme. Abi Batman bu kadar basit değil ya yapma.

Gelecek Adına Kötü Sinyaller

daimajimcarrey
    1995 Yapımı Batman Daima filmi karakterin geleceğinin pek de parlak olmayacağı sinyallerini veriyor. Nitekim daha sonra çıkacak olan Batman ve Robin adlı film gözlerimizi kanatmakla kalmıyor Batman'in çöküşünü temsil ediyor. Aslında çöken Batman değil de Joel Schumacher dayımız. Ama ne olursa olsun Batman'in imajı hafiften çiziliyor. Neyse zaten Batman ve Robin filmiyle ilgili yazımızda bundan bahsedeceğiz. Öfkemizi oraya bırakalım. O yazıya da buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Batman Daima filmiyle ilgili notlarımıza devam edelim biz.

    Batman Daima filminin konusu ve işlenişi berbat olsa da oyuncu kadrosu gerçekten sağlam diyebiliriz. Nicole Kidman ablamız var sonra Jim Carrey abimiz var (ki kendisi filmi biraz izlenebilir kılıyor) sonra Tommy Lee Jones abimiz var...Yani kadro gerçekten iyi. Fakat işte her zaman iyi oyuncular yeterli olmuyor. Film çok kötünün bir tık üstünde yani kötü seviyesinde. Bize kalırsa açıp da izlemeyin ama olur da Batman krizine girerseniz izlenir. (Ya bunlar her şeyi yazdı da hiç Robin'den bahsetmedi diyorsanız sizi diğer yazımıza davet ediyoruz. Batman ve Robin filmiyle ilgili yazımıza yani.)    


Fragman:


Paylaş Google Plus

Yazar Resneli

Yaziyoruz blog 2015 yılından beri yayın hayatına devam etmektedir. Bu blogta film, dizi ve kitaplarla ilgili hoş ve bir o kadar eğlenceli yazılar bulabilirsiniz. Desteğiniz için teşekkür ederiz.
    Blogger ile Yorumla
    Facebook ile Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder